Jeugd en onderwijs
-
Jeugdhulp
Als ouder of verzorger bent u als eerste verantwoordelijk voor de opvoeding en verzorging van uw kind(eren). Meestal kunt u dit op eigen kracht of met hulp van familie, vrienden of buren. Maar soms heeft u hulp nodig. Denk aan ondersteuning bij opvoeden, gedragsproblemen of verslaving. U kunt dan een beroep doen op professionele hulp via de gemeente.
-
Centrum voor Jeugd en Gezin
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Oldebroek is de plek voor informatie en advies over het opvoeden en opgroeien van kinderen.
-
Tegemoetkoming Leerlingenvervoer
Bijdrage in de reiskosten of aangepast vervoer voor kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen.
-
Scholen en onderwijs
Informatie over scholen en (passend) onderwijs in onze gemeente.
-
Onderwijs voor nieuwkomers
Heeft u kinderen tussen de 6 en 18 jaar die nog geen of een beetje Nederlands spreken? Dan kunt u uw kind(eren) inschrijven voor de taalklas in het basisonderwijs of voor de Internationale Schakelklas in het voortgezet onderwijs.
-
Leerplicht
In Nederland moeten kinderen vanaf 5 jaar naar school totdat zij een diploma (startkwalificatie) hebben of 18 jaar worden.
-
18 jaar: wat gaat er veranderen?
Gefeliciteerd! Je bent 18 geworden, of bent dat bijna. Als je 18 wordt, verandert er veel in je leven. Je wordt zelf verantwoordelijk voor een aantal financiële zaken. Ook moet je een aantal dingen regelen.
-
Straathoekwerk
Straathoekwerk is een laagdrempelige vorm van hulpverlening. Straathoekwerkers brengen een groot deel van hun werktijd op straat door, of op een andere plek waar jongeren zijn.
-
Kinderopvangtoeslag
In sommige gevallen kunt u een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang krijgen.
-
Peuteropvang, gemeentelijke bijdrage
Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, kunnen hun kind alsnog tegen lagere kosten naar de peuteropvang brengen.
-
Kinderopvang: inspectie en register
De gemeente is verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van de kinderopvang in de gemeente Oldebroek.