Koninklijke onderscheiding (lintje)

Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor inwoners die bijzondere verdiensten of prestaties leveren voor de samenleving. De kandidaten moeten zich voor een lange periode belangeloos en intensief hebben ingezet voor de samenleving.

Uitreiking Koninklijke onderscheiding

Een Koninklijke onderscheiding kan worden uitgereikt bij 2 gelegenheden:

  1. tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, de laatste werkdag voor Koningsdag
  2. bij een bijzondere gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum

Een voorstel voor een Koninklijke onderscheiding voor Koningsdag moet vóór 1 juli in het jaar ervoor bij de burgemeester zijn ingediend. Een voorstel voor de uitreiking bij een andere bijzondere gelegenheid moet tenminste 6 maanden van tevoren worden ingediend.

Aanvraag

Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen? Neem dan eerst contact op met de gemeente in de woonplaats van de kandidaat. De ambtenaar die daar de lintjes behandelt, kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook wordt precies uitgelegd hoe u te werk moet gaan. Vervolgens kunt u alle gegevens verzamelen en het voorstelformulier invullen. U kunt het voorstelformulier digitaal invullen op Lintjes.nl. Of u kunt schriftelijk het voorstelformulier (pdf, 2,1mb) invullen. Het ingevulde voorstelformulier stuurt u per e-mail naar kabinet@oldebroek.nl of per post naar gemeente Oldebroek, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.lintjes.nl. Of neem contact op met de gemeente via tel. 0525 63 82 00. Mailen kan ook naar kabinet@oldebroek.nl.