Let op als u onverwacht benaderd wordt over een 'gemeentegids'

Ieder jaar worden ondernemers en verenigingen benaderd over vermelding in een ‘informatiegids gemeente Oldebroek’. Vaak gaat het om niet meer dan een online pagina of index. De gemeente Oldebroek werkt voor de gemeentegids van 2025 alleen samen met Akse Media. Deze papieren editie valt in januari bij inwoners op de mat.

Als een ander bedrijf dan Akse Media contact opneemt over een ‘informatiegids Oldebroek’ dan is de gemeente daar niet bij betrokken! Kijk voor meer informatie over het officiële gemeentemagazine op www.oldebroek.nl/gemeentemagazine

Tips voor ondernemers en verenigingen

Ga niet zomaar akkoord

De aanbieders die u benaderen verkopen advertentieruimte of naamsvermelding in een informatiegids, stadsgids of gemeentegids voor de gemeente Oldebroek. Pas op, want als u (telefonisch) goedkeuring geeft dan zijn er bijna altijd financiële gevolgen, omdat uw advertentie of naamsvermelding dan bijvoorbeeld in een online gids wordt geplaatst. 

Heeft u bedenkingen?

Bedenkingen over een bepaald aanbod of twijfelt u? Neem dan contact op met het Steunpunt Aquisitiefraude via 088 786 73 72 of kijk op www.fraudehelpdesk.nl/acquisitiefraude.

Niet bellen, stuur een brief

Telefonisch contact raadt de Fraudehelpdesk af. Met een mondelinge toezegging dat u de factuur niet hoeft te betalen, kunt u achteraf namelijk weinig. Het is geen bewijs. Een ander mogelijk nadeel is dat het bedrijf het gesprek opneemt en een eventuele toezegging van uw kant kan gebruiken als pressiemiddel om u wél te laten betalen.

U stuurt beter een aangetekende brief, waarin u vraagt waar de factuur op gebaseerd is. Het bedrijf moet dit kunnen bewijzen, willen ze aanspraak maken op het geld. Een reactie per brief (eventueel via e-mail of app) kunt u wél overleggen aan de rechter, mocht dat nodig zijn. Stuur de brief naar het adres van het bedrijf, zoals dat bij de Kamer van Koophandel is geregistreerd. Het adres dat op de factuur staat, klopt mogelijk niet.