Nieuws

 • Gemeenten op de bres voor meer geld Jeugdzorg 13 juni 2019

  Vanochtend boden de bestuurders van gemeenten Oldebroek, Tytsjerksteradiel, Assen, Heerenveen en Weststellingwerf namens 139 gemeenten een petitie aan de Tweede Kamer aan. Tweede Kamerlid Helma Lodders, voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), nam de petitie in ontvangst.

 • Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid 12 juni 2019

  Deze week kwam in het nieuws dat 34 tot 40 procent van de werknemers in de schoonmaak, bouw en industrie, productie en landbouw en keuken nauwelijks kan lezen en schrijven. Dit blijkt uit een studie van het AD, in opdracht van de Stichting Lezen & Schrijven. De gemeente Oldebroek zet zich voor de aanpak van laaggeletterdheid. Zo is onder andere vorig jaar een speciale brochure verschenen.

 • Nieuws rekenkamercommissie gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten 12 juni 2019

  ‘KANSEN VOOR HET TOERISME OP DE NOORD-VELUWE’; Onderzoek toeristisch beleid door Rekenkamercommissie Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten

 • Gratis ophaalservice takken en snoeihout 07 juni 2019

  U kunt uw takken en snoeihout gratis laten ophalen door de firma ABL. Dat kan tijdens de takkenroute die de gemeente acht keer per jaar organiseert. Op donderdag 20 juni 2019 is de vierde ronde.

 • Tijdelijke hulp met een voedselpakket 07 juni 2019

  Het is niet altijd gemakkelijk; huur en rekeningen betalen én boodschappen doen. Of dat nou voor u alleen is, of voor uw gezin. Houdt u te weinig geld over voor boodschappen? De voedselbank kan u tijdelijk helpen met een voedselpakket. Of u voor hiervoor in aanmerking komt, hangt af van hoeveel geld u maandelijks overhoudt voor eten en kleding.

 • Teken voor een rookvrije sportclub, speelplek of schoolplein 07 juni 2019

  Niemand wil dat kinderen meeroken of zelf gaan roken. Toch raken elke week honderden kinderen verslaafd aan roken. Gelukkig zijn steeds meer plekken waar kinderen komen rookvrij.

 • Groene Zomer Campus: leuke activiteiten voor schoolklassen 07 juni 2019

  Pantoffels uit de 3D-printer, zelf gezonde mueslirepen maken of meedenken over het gebouw van de toekomst. Tijdens de Groene Zomer Campus van 17 t/m 21 juni ontdekken leerlingen alles over duurzaamheid en innovatie. Er zijn veel verschillende leuke activiteiten, waar schoolklassen kosteloos aan kunnen deelnemen.