Februari 2021

 • Wees extra waakzaam en houd afstand van de Schotse Hooglanders

  25 februari 2021

  Op de Wezepsche Heide leeft een kudde Schotse Hooglanders. Mooi om te zien, maar ook gevaarlijk, helemaal nu in de periode dat ze kalveren hebben. We merken dat niet alle bezoekers zich aan de geldende regels op de heide houden. Ga met respect om met de runderen; het blijven wilde, onberekenbare dieren.

 • Oproep: Oldebroekse uitspraken en gezegdes

  23 februari 2021

  In grote delen van het land is maart de maand van de streektaal; we zetten dan onze streektaal in het zonnetje. Natuurlijk doen we hier in Oldebroek graag aan mee.

 • Hulp bij belastingaangifte voor inwoners uit gemeente Oldebroek

  23 februari 2021

  Het is weer tijd voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2020. De sociaal raadslieden van Stimenz bieden, in samenwerking met de Bibliotheek Noord-Veluwe, Schuldhulp Maatje, Humanitas en het Sociaal Team ondersteuning bij het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2020.

 • Plat proat’n mag

  23 februari 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Live meekijken commissievergadering Samenleving en Bestuur

  18 februari 2021

  Op donderdag 18 februari 2021 om 19.30 uur vergadert de commissie Samenleving en Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Live meekijken commissievergadering Ruimtegebruik en Leefomgeving

  16 februari 2021

  Op woensdag 17 februari 2021 om 19.30 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 4 februari?

  16 februari 2021

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn (digitale) vergadering van 4 februari 2021 verschillende besluiten genomen.

 • Hulp of aandacht nodig in deze coronaperiode? Laat het weten!

  16 februari 2021

  In deze lastige tijd kunt u misschien wat hulp of aandacht goed gebruiken. Omdat u uw huis niet uit kunt of liever niet wil, of omdat u extra moet werken. Er zijn veel mensen die dan graag iets voor u willen betekenen. Want juist nu is het belangrijk dat we er in Oldebroek voor elkaar zijn.

 • Sneeuwpret en ijskoorts

  16 februari 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Geen GFT-inzameling gemeente Oldebroek

  14 februari 2021

  Door de winterse omstandigheden van de afgelopen dagen vervalt de GFT-inzameling op maandag 15 februari. Veel GFT zit vastgevroren in de containers. Bij lediging is er hierdoor kans op scheuren van de container. Dinsdag 16 februari gaat de vaste ophaalroute wel door. De vaste route van maandag 15 februari wordt niet ingehaald.

 • Schaatsen prima, maar er gelden regels

  12 februari 2021

  De gemeenten Elburg en Oldebroek roepen schaatsers op rekening met elkaar te houden op het natuurijs én goed te letten op de geldende coronamaatregelen. Vermijd dus drukke plekken en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Wilt u het ijs op? Blijf dichtbij huis om zo niet meer te reizen dan nodig is.

 • Schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer

  12 februari 2021

  Het is volop genieten met dit winterweer! Maar ook nu blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken. Onder de huidige regels mag u naar buiten met mensen van uw eigen huishouden. Of met 1 persoon van buiten uw eigen huishouden, waarbij u onderling 1,5 meter afstand houdt. Deze regels gelden dus ook voor schaatsen, sleeën en andere activiteiten in de sneeuw.

 • Vergaderingen raadscommissies februari 2021

  09 februari 2021

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen.

 • Gemeentemagazine 2021: ‘Bij ons in Oldebroek’

  09 februari 2021

  Binnenkort ontvangt u het nieuwe gemeentemagazine van de gemeente Oldebroek ‘Bij ons in Oldebroek.’ Het magazine staat vol artikelen over actuele thema’s en handige gemeentelijke informatie. Lekker om te lezen, handig om te bewaren.

 • Een onveilig thuis

  09 februari 2021

  Is er geweld bij u thuis en voelt u zich niet veilig? In deze gevallen is het toegestaan om je huis te verlaten na 21.00 uur en krijgt u geen boete.

 • Elkaar verstaan

  09 februari 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Beperkte afvalinzameling deze week door sneeuw en ijzel

  08 februari 2021

  Door het winterweer, sneeuw en ijzel op de wegen de afvalinzameling deze week iets anders.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  03 februari 2021

  Op donderdag 4 februari 2021 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live meekijken via internet.

 • Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt verlengd

  03 februari 2021

  Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland.

 • Meldpunt gedupeerden kinderopvangtoeslag toeslagenaffaire

  03 februari 2021

  Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. De kinderopvangtoeslag van een groot aantal ouders is onterecht stopgezet en teruggevorderd. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Herkent u zich hier in? Het Sociaal Team van gemeente Oldebroek wil u hierbij helpen en heeft hiervoor een speciaal meldpunt ingericht.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 4 februari over?

  02 februari 2021

  Donderdag 4 februari 2021 begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek.

 • Hoe vaak biedt u uw restafvalcontainer aan?

  02 februari 2021

  In de Afvalwijzer app of via www.mijnafvalwijzer.nl kunt u inzien hoe vaak u restafval aanbiedt. U ontving hier een tijd geleden al een brief met een persoonlijke code voor. Deze code heeft u nodig om toegang te krijgen tot het overzicht.

 • Buitenspelen op het schoolplein

  02 februari 2021

  Zolang de scholen dicht zijn en er geen gymlessen worden gegeven, bieden de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek buitenspeelactiviteiten aan op schoolpleinen in de verschillende dorpskernen.

 • Aanslagen gemeentelijke belastingen 2021

  02 februari 2021

  Op 30 januari 2021 zijn de aanslagen gemeentelijke belastingen voor 2021 bezorgd in de gemeente Oldebroek. In verband daarmee vragen wij uw aandacht voor het volgende.

 • Frisse lucht

  02 februari 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Rode Kruis heeft zicht op nieuwe locatie

  02 februari 2021

  In maart 2020 vernam het Rode Kruis Elburg Oldebroek dat de gemeente Oldebroek het voornemen heeft om het voormalige LHNO-gebouw aan de Van Sytzamalaan te slopen.

 • Tweede Kamerverkiezing: stemmen bij volmacht

  01 februari 2021

  De burgemeester van Oldebroek maakt bekend dat bij deze verkiezing de mogelijkheid bestaat bij volmacht te stemmen. Daarbij gelden de volgende bepalingen:

 • Tweede Kamerverkiezing: stemmen met een kiezerspas

  01 februari 2021

  De burgemeester van Oldebroek maakt bekend dat bij deze verkiezing de mogelijkheid bestaat uw stem uit te brengen in een andere gemeente met een kiezerspas. U vraagt de kiezerspas schriftelijk, persoonlijk of digitaal aan bij de gemeente.