Wijkhelden 13 september officieel van start in Oldebroek

Op woensdag 13 september gaat het zwerfafvalproject Wijkhelden officieel van start in Oldebroek. Dit gebeurt met de komst van de Super-Wijkhelden Wendy en Wouter op de jaarlijkse Schapenmarkt, waar ze samen met de kinderen uit Oldebroek er een feestelijke en speelse dag van maken.

Wijkhelden

De Wijkhelden zijn meisjes, jongens en volwassenen die regelmatig een schoonmaakronde door hun buurt lopen. Ze ruimen het zwerfafval op, houden samen hun buurt schoon en helpen de omgeving prettig en leefbaar te maken. In ruil daarvoor krijgen ze goede veiligheidshesjes, knijpers en speciale afvalzakken. Wijkhelden uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool ontvangen bovendien voor elke schoonmaakronde € 2,50 van de gemeente.

Succesvolle start

De Wijkhelden zijn dit jaar op Koningsdag, 27 april, gelanceerd in de regio Noord-Veluwe. De gemeenten Harderwijk, Nunspeet en Elburg zijn in die periode van start gegaan, en inmiddels zijn er al 15 teams, met totaal 37 kinderen en 22 volwassen vrijwilligers actief in de regio. Een succesvolle opmars die met de officiële start in Oldebroek alleen nog maar beter kan worden.

Meer informatie en aanmelden

Wie meer wil weten of ook wil delen in het succes van de Wijkhelden, kan meer informatie vinden op www.onzewijkhelden.nl.