Praat mee over aardgasvrij wonen

De Nederlandse overheid heeft besloten dat dorpen/woonwijken voor 2050 aardgasvrij moeten zijn. Dit betekent dat ook gemeente Oldebroek de opdracht heeft om hiermee aan de slag te gaan.

De overgang naar aardgasvrij wonen is een ingrijpende ontwikkeling, langdurig traject en heeft een groot effect op de directe leefomgeving. Om tot een goede aanpak van de overgang naar aardgasvrije woonwijken te komen wil de gemeente in gesprek met de inwoners op dinsdag 28 mei 2019 en woensdag 12 juni 2019.

Dorpsgesprekken

Voor deze dorpsgesprekken worden alle belangstellende inwoners in Oldebroek en Wezep uitgenodigd. Voor de inwoners van Wezep en omstreken is de bijeenkomst op 28 mei en voor Oldebroek en omstreken op 12 juni. Tijdens het eerste deel van de avond wordt uitleg gegeven wat de technische mogelijkheden zijn per dorpskern en wijk. Het tweede deel van de avond  gaan inwoners met elkaar in gesprek onder leiding van een bewoner uit uw eigen dorp/wijk. Tijdens de gesprekken worden gedachten en ideeën met elkaar uitgewisseld over welke mogelijkheden, kansen en aandachtspunten er zijn in de eigen woonomgeving.

De gemeente Oldebroek werkt samen met de woningcorporaties DeltaWonen, Omnia Wonen en de netbeheerder Alliander, lokale energiecoöperatie Noord Veluwe en energieloket Veluwe Duurzaam.

Wezep, Hattemerbroek en ‘t Loo

  • Datum:        28 mei 2019
  • Aanvang:    19:30 (Inloop 19:15)
  • Locatie:        MFC De Brinkhof, Mariënrade 3, 8091 XS Wezep

Oldebroek, Oosterwolde en Noordeinde

  • Datum:        12 juni 2019
  • Aanvang:    19:30 (Inloop 19:15)
  • Locatie:        De Talter, Stouwdamsweg 4, 8096 BB Oldebroek

Het dorpsgesprek is voor iedereen toegankelijk en aanmelden is niet nodig.