NLdoet: burgemeester Hoogendoorn trapt af bij Op ’t Schroat

Ook Oldebroek liep afgelopen weekend weer warm voor NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Veel inwoners staken een dagje de handen uit de mouwen voor een organisatie, club of vereniging in hun buurt.

Net als voorgaande jaren pakten ook de collegeleden weer een klus op. Zo ging Burgemeester Adriaan Hoogendoorn aan de slag bij Dagbesteding Op ’t Schroat. Hij verzorgde hier ook de aftrap van NLdoet 2018 in de gemeente Oldebroek.

Op ’t Schroat is een zorgboerderij van stichting 's Heeren Loo in Oosterwolde. Hier werken mensen met een (lichte) verstandelijke beperking op de boerderij in het onderhouden en verzorgen van de dieren, in het atelier en in de boerderijwinkel. Tijdens het NL-doet weekend is de volière geschilderd en zijn er buitenwerkzaamheden verricht.

Belevingserf

Burgemeester Hoogendoorn maakte ook kennis met het Belevingserf van Op ’t Schroat. Dit openbare ontmoetings- en activiteitenerf is onlangs gerealiseerd in samenwerking met Dorpsbelangen Oosterwolde en diverse bedrijven en sponsoren. De gemeente heeft een subsidie vanuit Oldebroek voor Mekaar van € 5.000 verleend en Hulptroep FM heeft hetzelfde bedrag gegeven.

Het erf heeft een dierenweide en dierenverblijven, een jeu de boules baan, waterspeelplaats, boomgaard, moestuin en terras. Het erf is zeven dagen per week toegankelijk voor iedereen en is een aanwinst voor het dorp Oosterwolde.

Aan de slag 

Wethouder Harm Westerbroek hielp vrijdagochtend 9 maart mee met de zwerfvuilactie Gekke Henkie. Vrijwilligers ruimden samen met basisschoolleerlingen zwerfafval op in Oldebroek.

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg hielp vrijdagochtend 9 maart bij het onderhoud aan de tuin en het terras van Viattence aan de Sierkersstraat in Wezep.

Burgemeester Hoogendoorn: “Ik ben blij dat ook in Oldebroek NLdoet zo enthousiast is opgepakt. Veel inwoners hebben de kans gegrepen om eens op een andere manier maatschappelijk actief te zijn. NLdoet is ook een mooie kans om de reguliere vrijwilligers te ondersteunen, die zo vaak klaar staan voor hun vereniging. Ik heb veel waardering voor al die clubs, verenigingen en initiatieven in Oldebroek, maar zeker ook voor alle reguliere vrijwilligers én extra vrijwilligers die op 9 en 10 maart hun handen uit de mouwen hebben gestoken.”

Uitgelicht