GFT inzamelen, compost afhalen

Op zaterdag 25 maart 2017 kunnen inwoners van de gemeente Oldebroek gratis compost afhalen.

Met deze actie bedankt de gemeente de inwoners voor het scheiden van groente, fruit en tuinafval (GFT). Het compost wordt uitgedeeld op de gemeentewerf, Ampèrestraat 13 in Wezep en op het Raadhuisplein in Oldebroek. Vanwege het grote succes in eerdere jaren is er extra voorraad.

Goed voor milieu én portemonnee

In 2016 werd in de gemeente Oldebroek ruim 180 kilo GFT per inwoner ingezameld. Dit kan nog veel meer worden! In het restafval zit nog bijna 80 kilo GFT-afval per inwoner per jaar. Voedselresten, biologisch afbreekbare zakjes, kattenbak korrels met milieukeur en koffiefilters horen bijvoorbeeld ook in de GFT-bak. Van het ingezamelde GFT-afval wordt compost en groene stroom gemaakt.

Compost is perfect voor gebruik in de tuin; het stimuleert de groei van bloemen en planten. Ook reguleert compost de waterhuishouding en zorgt het voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Afhalen van het compost kan tussen 09.00 en 11.00 uur bij de gemeentewerf, Ampèrestraat 13 in Wezep en op het Raadhuisplein in Oldebroek. Maximaal twee zakken per persoon. Kom op tijd, want op=op.

GFT, meer waard dan je denkt! Kijk voor meer informatie op www.afvalmeerwaard.nl.