Wildspiegels Bovendwarsweg

De gemeenten Elburg en Oldebroek hebben op zaterdag 8 juli samen met de Wildbeheereenheid Oldebroek/Oosterwolde wildspiegels langs de Bovendwarsweg geplaatst. Daarmee verkleinen zij de kans dat het verkeer op deze weg een aanrijding krijgt met wild.

“Wij willen net als de wildbeheereenheid, aanrijdingen met groot wild voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat bij de Bovendwarsweg zich steeds meer groot wild ophoudt. Daarom plaatsen we nu deze wildspiegels,” aldus wethouder Harm Westerbroek van Oldebroek en Henk Wessel van Elburg.

“We hebben gekozen voor een wildspiegel met een speciale ovale ronde vorm. Dan hebben de weerkaatsende lichtstralen nooit dezelfde hoek. Dat is belangrijk want dan went het wild niet aan de wildspiegels. Hiermee voorkomen we dierenleed, schades aan auto’s en gewonden,” stellen de wethouders vast.

De nieuwe spiegels zijn geplaatst op een zogenoemde onkruidtegel. Daardoor kan bij het maaien volstaan worden met een maaibeurt door een klepelmaaier en kan de handmaaier achterwege blijven.

De wildbeheereenheid is niet alleen betrokken bij het welzijn van het wild maar wil ook graag het aantal aanrijdingen met wild beperken. Dat doen ze door de wildstand te beheren. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal aanrijdingen hoger wordt naarmate de (ree)wildstand hoger is. Dan kunnen wildspiegels in de berm van de weg helpen om de aanrijdingen te verminderen.

Plaatsen wildspiegel