Lintje aanvragen voor lintjesregen 2019

Een koninklijke onderscheiding, informeel ook wel een lintje genoemd, is een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving. Op de laatste werkdag voor Koningsdag worden er in heel het land onderscheidingen uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving.

Kent u iemand die zo’n onderscheiding verdient? Iemand die er met kop en schouders boven uit steekt, die altijd voor anderen klaar staat? Dan kunt u deze persoon voordragen voor een koninklijke onderscheiding. U kunt het voorstel doen bij de burgemeester, via een digitaal voorstelformulier. Dit formulier en veel aanvullende informatie over het aanvragen van een lintje vindt u op www.lintjes.nl. Ook op www.oldebroek.nl/waardering vindt u informatie over de koninklijke onderscheiding en over andere mogelijkheden om Oldebroekers in het zonnetje te zetten.

Om op tijd te zijn voor de jaarlijkse lintjesregen zorgt u ervoor dat wij uw voordracht vóór 1 augustus 2018 ontvangen hebben. Voor een koninklijke onderscheiding die niet tijdens de lintjesregen maar op een ander moment uitgereikt moet worden raden wij u aan uw verzoek minstens een half jaar van tevoren in te dienen.

Het is verstandig voor u aan de slag gaat met een voorstel voor een koninklijke onderscheiding eerst contact met de gemeente op te nemen. Wij kijken dan samen met u of uw voorstel kans van slagen heeft. Hiervoor kunt u terecht bij Manon Sluijter, kabinet@oldebroek.nl of via 0525 63 82 00.

Uitgelicht