Informatie over het coronavirus

Het coronavirus heeft grote effecten, ook binnen de gemeente Oldebroek. De Rijksoverheid neemt veel maatregelen om het coronavirus in te dammen. Op deze pagina leest u onder andere welke invloed deze maatregelen hebben op onze dienstverlening.

Vragen over het coronavirus

  • Kijk eerst op de websites rijksoverheid.nl/coronavirus of www.rivm.nl voor antwoord op veel vragen en actueel nieuws. Deze websites worden elke dag bijgewerkt.
  • Bel 0800 - 1351. Dit is de landelijke informatielijn en elke dag bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur.

Gemeentehuis gesloten

Het gemeentehuis is gesloten. U kunt alleen voor zaken die spoed hebben bij de gemeente terecht. Bijvoorbeeld als uw rijbewijs binnenkort verloopt. U kunt online een afspraak maken of telefonisch via 0525 63 82 00.

Gemeentewerf blijft geopend

Onze gemeentewerf blijft open (op dinsdag- en vrijdagochtend), maar kom alleen als dat echt nodig is. Komt u toch, houd afstand van andere bezoekers. De medewerkers zijn nu niet aanwezig. Er zijn bakken geplaatst met etiketten wat waar hoort. Na de openingstijden ruimt één van de medewerkers het gebrachte goed verder op.

Bereikbaarheid Sociaal Team

Het inloopspreekuur van het Sociaal Team vervalt voorlopig. In plaats daarvan is er een telefonisch spreekuur. Dit is op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur. Het telefoonnummer is 0525 63 83 33. Ook voor algemene vragen is het Sociaal Team op werkdagen bereikbaar van 10.00 - 12.00 uur via telefoonnummer 0525 63 83 33.

Het Financieel Spreekuur (elke vrijdagochtend in de Brinkhof) komt tijdelijk te vervallen. Voor hulp bij administratie en financiën kunt u contact opnemen met een medewerker van het Sociaal Team tijdens het telefonische spreekuur.

Onveilig gedrag op straat melden

Als u ziet dat mensen zich niet goed houden aan de coronamaatregelen die zijn afgekondigd, hopen we dat u elkaar hierop kunt aanspreken. Maar u kunt uw melding ook doorgeven aan de gemeente of de politie. Op werkdagen tussen 08.30 - 16.30 kunt u de gemeente bereiken via telefoonnummer 0525 63 82 00 en WhatsApp: 06 25 39 54 58 (alleen appen, niet bellen). Op werkdagen van 16.30 - 22.00 en op zaterdag en zondag van 13.00 - 22.00 uur kunt u de gemeente voor meldingen van onveilig gedrag bereiken via telefoonnummer 06 25 34 87 60. U kunt uw melding ook altijd bij de politie doen, maar we vragen u eerst de kanalen van de gemeente te gebruiken. De politielijn is 24 uur per dag bereikbaar via 0900 8844.

Noodopvang kinderen

De gemeente Oldebroek heeft noodopvang geregeld voor kinderen van ouders die in de zorg werken. Lees meer over Noodopvang kinderen.

Heeft u een dringende vraag over de noodopvang, neem dan telefonisch contact op via 06 24 77 88 29.

OldebroekCoronahulp

In deze lastige tijd zijn er mensen die wat extra hulp goed kunnen gebruiken. Denk aan ondersteuning van mensen die hun huis niet uit mogen of kunnen, maar ook aan diegene die in deze tijd juist extra moeten werken. Ook zijn er mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. Op OldebroekCoronahulp wordt vraag en aanbod van inwoners en organisaties bij elkaar gebracht.

Protocollen kerken en religieuze organisaties

Veel kerken hebben vanuit hun overkoepelende organisaties eigen protocollen ontvangen over hoe om te gaan met corona. De gemeenten in onze regio hebben daarnaast een aanvullende lijst met vragen en antwoorden gemaakt. Bekijk de lijst met vragen over corona door kerken en religieuze organisaties.

Noodverordening veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland

Vanaf 21 augustus 2020 geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG). Bekijk het bericht over de nieuwe noodverordening per 21 augustus 2020.

Wat kunt u doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

Op de website van de Rijksoverheid leest u wat u kunt doen om verspreiding van het virus te voorkomen.